Hvordan ta backup av sosiale media data

De fleste har en eller annen profil på ett eller annet sosialt media i 2010. Men har du husket å ta en sikkerhetskopi av det du har?

BackupRecovery

Vi laster opp tonnevis med bilder og minner på web’en, og vi ønsker ikke å miste noe av dette. Nå er det kanskje ikke så sannsynlig at internett forsvinner over natten – men fler og fler sosiale nettsteder legger inn årene. Les videre for å se hvordan du kan ta backup av dine sosiale minner på internett.

Facebook

facebookMange lever livet via Facebook, her er våre fotoalbum, dagbøker, e-post, alt på en plass. I oktober fikk også Facebook mulighet til å la brukere laste ned profilen sin (bilder, statusoppdateringer, videoer – ja alt.)

Det er egentlig veldig enkelt, her er hvordan du kan ta vare på profilen din:

1). Gå til kontoinnstillinger / Go to Account Settings
2). Klikke på “last ned informasjonen og gi Facebook lov til å laste ned informasjonen / ”Click on “Download Your Information” and allow Facebook to download your info
3). Vent på e-posten som sier at alt er klart (det kan ta litt tid) / Wait for an e-mail that will let you know your info is ready (it takes a while, what with all the stuff you probably have on Facebook)
4). Gå igjennom sikkerhetssjekken som lar deg laste ned innholdet, og voila, du får profilen din lastet ned / Go through the security test that allows you to download your info (kudos on that one, Facebook), and, voila, your profile is ported to your desktop in a nifty folder.

Twitter

twitter_logoDu kan laste ned Twitter strømmen din via TweetStreem (Advarsel, tjenesten er en smule treeeeeg, så det tar litt tid å innhente all informasjonen)

Bloggen din

Tumblr

tumblr_logoTumblr har en egen app som gjør at du kan laste ned hele bloggen og brene den på en CD eller arkivere den en annen plass. Programmet er enkelt å bruke, bare last det ned, skriv inn Tumblr konto informasjonen og lagre bloggen din på maskinen din.

WordPress

wordpress-logo2I WordPress kan du bare gå til Tools, og Export og velg hvilke poster du ønsker å eksportere.

Hvis du vil ta backup av hele databasen, kan du legge inn WP-DB- Backup plugin. Denne kan også kjøres til bestemte tider slik at du får backupen på e-post.

 

 

Så bruk de siste timene i 2010 til å ta backup av dine data, så er du i alle fall sikker Smilefjes

Leave a Reply