Facebook scam

I fjor hadde facebook en epidemi av alle disse “WoW! Look what the father did to his kid!“, “Look what the father did when he saw his daughter on webcam!“, osv osv… og resten av alle disse “sjokk” overskriftene som de fleste virket til å klikke fullstendig frivillig på!

facebook-virus-malware

Etter en drøss artikler på diverse nettaviser og andre sider som advarte sterkt om hva disse sidene egentlig gjør mot deg som facebook bruker, og ikke minst alle vennene du har(!!) så virka det til og bli en rolig periode frem til nå nylig…

De siste ukene har det kommet fler og fler slike sider, blant annet:

  • – “I lost all respect for Miley Cyrus when I saw this video..SICK!”
  • – “Look What This Kid Did To His School After Getting Expelled!”
  • – “Even The Hottest Chicks Have Accidents! You have GOT to see this now!!”

De over er eksempler som mine venner har trykt på, De ser gjerne spenstige ut med lokkende bilder eller det ser ut som en youtube film som jeg har sett eksempler på tidligere.

Dette skjer når du trykker på disse lenkene

Hvis du klikker på “CLICK HERE” knappen vil du bli tatt til standard Facebook tillatelse dialogboksen, som ber deg godkjenne tredje-parts applikasjonen for å få tilgang til dine personlige data, sende deg e-post, legge inn status meldinger og bilder på veggen din.

lostrespect

Å fortsett her er altså helt feil og hvis du gjør det vil du bli ledet direkte til en CPALead undersøkelse, som svindlere tjener penger på hver gang en av deres spørreundersøkelse blir besvart. Svindlerne trenger bare noen få personer til å gjennomføre undersøkelsen for å gjøre det økonomisk lønnsomt å lage svindel applikasjoner som dette – det er derfor det er så mange av dem.

Hva du bør gjøre nå

Hvis du dessverre er så uheldig at du har gått på en svindel som dette, fjern alle referanser fra veggen din, og fjern applikasjonen fra Brukerkonto / Personverninnstillinger / Applikasjoner og nettsteder / Rediger instillingene dine / Applikasjoner du bruker.

– Send en link til dette notatet til din venn som også lot seg lure av den luresida slik at din venn kan bli litt klokere til neste spennende overskrift!

Leave a Reply