SysAid klar for Windows Phone 7

SysAid har lansert en mobilklient for Windows Phone 7, noe som gjør SysAid til første ITSM (IT Service Management) løsning for de fire ledende smartphone plattformene.

SysAid-WP7
SysAid har fra før av en applikasjon til iPhone, Blackberry og Android.

“Mobile access is becoming an increasingly important component of IT departments around the world,” said Israel Lifshitz, CEO of SysAid Technologies. “The ability to instantly access required information without booting up a laptop, and the ability to quickly update a ticket or asset – from home, the road, or virtually anywhere – results in higher efficiency without compromising on service. This is just one of the many ways that mobility is helping to advance the IT industry, and we at SysAid are pleased to offer mobile IT applications to contribute to this progression.”

SysAid mobil applikasjonen gjør det mulig å vise alle service requester som er tildelt seg selv, eller teamet sitt. Det er også mulig å legge inn forskjellige filtrer for å snevre inn listen. Man kan se en komplett assetliste, oppdatere statuser på service requester, endre på prioriteten, lage nye service requester og avslutte oppdragene.

SysAid for Windows Phone 7 er som på de andre plattformene, helt gratis. Applikasjonen kan lastes ned herfra: http://social.zune.net/redirect?type=phoneApp&id=9bb2f8f4-6e4e-e011-854c-00237de2db9e

SysAid-WP7-001SysAid-WP7-002SysAid-WP7-003SysAid-WP7-004

Leave a Reply