CrashPlan

crashplan001Vi tar stadig mer digitale bilder og videoer som vi lagrer på datamaskinene hjemme. Og når man ser seg rundt i hjemmet, er vel bildene vi har som er en av de få tingene vi ikke kan erstatte hvis de går tapt. I det siste har vi sett hvor sårbar vi er når moder natur slår til, og selv om vi her i Norge er rimelige trygge for både jordskjelv, tsunamier, vulkaner og atomkraftverk som går i lufta så har har vi fortsatt en stor rissiko for at ting kan skje i hjemmet. Det finnes ingen grunn til å ikke huske å ta en backup av alle bildene og videofilemen dine lengre. Det er sikkert mange som kopierer alt på en ekstern harddisk, eller kanskje på en annen datamaskin i huset. men hva om huset brenner ned – hva gjør du da ?

Det er her Crashplan kommer inn i bildet Smilefjes

Crashplan er ett superenkelt, og sikkert backupsystem som er helt gratis! Dvs, du har også mulighet for å kjøpe deg lagringsplass oss CrashPlan, men bruker du det mellom venner så er det gratis Smilefjes som blunker

Sikkerhet

security_priority

Crashplan fungerer på den måten at du kan gi bort lagringsplass til venner som trenger backup plass. Eller du kan lagre din backup hos venner. Når crashplan sender data til vennene dine, så blir all data crypter med minst en 128- bits krypteringsnøkkel. Når jeg sier minst 128-bits, så har Crashplan mulighet for enda bedre kryptering. Du kan lese mer om krypteringen her. Det er altså ikke mulig å se hvilken type data som er lagret hos deg fra dine venner (eller motsatt).

OS

Crashplan003

Du trenger ikke bekymre deg mer for hvilket OS du har og hvilket backupprogram som fungerer hvor. Crashplan fungerer på alle.. Pc, Mac, Linux og Solaris… Og du kan ta backup og restore til et hvilken som helst kombinasjon av disse operativsystemene. Genialt!

Redundant

crashplan002

Crashplan kan settes opp til å ta backup til flere destinasjoner, dette gjør den enda sikrere. Hvis man tar backup til 2 eller flere destinasjoner, så minimerer man i alle fall sjangsen betraktelig for at backupen skal feile.Man kan også kjøpe seg en lagringsplass hos Crashplan til en rimelig penge (fra $1,50 i måneden for 10GB lagringsplass). Du kan lese mer om backupmulighetene her. Du kan også ta backup ut til et eksternt media.

 

Så hva venter du på ? Smilefjes Last ned Crashplan klienten i dag og start backupen med en gang!

Leave a Reply