Facebook hacked

facebook hack

Det er i disse dager mange som har rapportert at Facebook kontoen deres har blitt hacket. Det kan være på plass å komme med ett par tips til hva man kan gjøre for å sikre seg litt bedre.

Jeg har tidligere lagt ut ett par poster rundt akkurat dette temaet.

Her er noen tips til:

Tenk deg om to (eller ti) ganger før du installerer en applikasjon på Facebook, og vær litt påpasselig med hva du trykker på. Du vet aldri hvilke koder som finnes bak applikasjonene, og plutselig så har noen andre tatt kontroll over din Facebook profil. Plutselig får du beskjed om å laste ned en liten oppdatering for å se noe kult på Facebook, og når du gjør dette så installeres det en applikasjon på din maksin. Det du da ikke vet er at denne oppdateringen har gitt noen tilgang til alt på din maskin (e-post, konto informasjon, passord osv).

Passord! Bruk sikre passord. Dette gjelder vel uansett, og ikke bare på Facebook. Passord som “navn123”, og “passord” er dårlige passord. Tips til passord:

  • Passordet bør være på minst 6 tegn
  • Passordet bør inneholde store bokstaver
  • Passordet bør inneholde små bokstaver
  • Passordet bør inneholde tall
  • Passordet bør inneholde sepsialtegn (som ¤%& osv )

Hvis du ser på Facebook profilen til ITPro, så publiserer de kontinuerlig bilder av spam-lenker som du skal holde deg unna. Du ser de i dette albumet

Leave a Reply