Nødplakaten

nodplakat

Har du noen ganger tenkt over hvor viktig det er at nødetaten finner raskt frem til deg hvis det skjer noe? Norgeskart.no har en super funksjon for å lage en nødplakat. En nødplakat er en plakat som du plotter inn hytta di på, og da viser den eksakt posisjon til stedet. Nødplakaten viser hytta eller stedet du har markert i et kartutsnitt, sammen med GPS-koordinater, navnet på kommunen og nærmeste stedsnavn.

Ta to minutter å lag en nødplakat til deg selv før du dra på hytta i påska. Gå inn på norgeskart.no, finn plassen hvor hytta di er og trykk på SOS ikonet i meny linjen. Trykk så på lokasjonen hvor hytta er og aksepter således vilkårene som kommer opp. Deretter velger du nærmeste sted og trykker klargjør for print. Det neste som skjer er at du får en PDF fil med nødplakaten som du kan skrive ut å henge på hytta.

To minutter å lage, mange minutter å spare når det skjer noe.

Posted in Div

Leave a Reply