Flytting av WordPress installasjonen

MovingWP

Har i dag, siden det pøser ned ute, flyttet hele WordPress installasjonen fra sub-host lars.roenning.net til domenet roenning.net.

Først tenkte jeg å installere en Joomla installasjon på roenning.net, og kopiere inn alle innleggene dit – Joomla har noen flere funksjoner enn hva WordPress har (utover blogging), men siden Joomla absolutt ikke hadde noen “vennlige” verktøy for å konverter så la jeg fra meg den planen. Neste plan var da å samle de WordPress installasjonene jeg har/har hatt inn til roenning.net

Og her har virkelig WordPress folkene gjort en god jobb. Flytting er superenkelt! Først endret jeg WordPress address og Site address i kontrollpanelet (settings –> general). Etter at man lagrer her så mister man kontakt med siten…. Men fortvil ikke, det er bare midlertidig. Deretter kopierte jeg hele innholdet til ny lokasjon – og vips, så fungerte oppsettet igjen. Verre var det ikke.. Smilefjes

Neste steg var å ta en av de andre sitene som var nedlagt, men som innholdet fortsatt lå der, å få dette på plass på den nye installasjonen. Brukte da eksport funksjonen i WordPress på den gamle siten (tools –> Export) og eksporterte hele innholdet. Så brukte jeg import funksjonen på den nye installasjonen (tools –> import) og dermed fikk jeg lagt inn alle postene uten problem.

Nå tok jeg steget litt lengre, jeg ønsker å fjerne det gamle sub-domenet. Utfordringen her, er at alle bilder / mediafiler linker fortsatt til den gamle URLen. Da tok jeg først å eksporterte hele SQL databasen til en fil, åpnet denne i Notepad++ og erstattet den gamle URLen med den nye. Slettet så hele SQL basen, og importerte den jeg hadde endret.. (en smule krise hvis dette feiler Smilefjes som rekker tunge ). Og dermed var alle linker til bilder / mediafiler oppdatert på samtlige poster.

Eneste “utfordring” nå er alle eksterne linker som peker til de gamle sitene… Men det går seg sikkert til Smilefjes

This article has 8 Comments

  1. Det kan det, Joomla derimot kan ikke det…. Utfordringen min lå også i at alle linker til mediafiler pekte til den gamle URLen, da fikset jeg det med å eksportere SQL basen, søk/erstatt URL og importere igjen…

   1. Helt konkret. hvordan fikk du endre linkene i alle innleggene på bloggen? har byttet server på min blogg, og er nå klar for å flyttte bildene over til den nye serveren. Er det da wp_posts bare som må editeres? Forstår ikke helt hvordan jeg kan gjøre om med “erstatt”-funksjon for hele databasen samtidig.

    Takknemlig for tips:)

    1. Her eksporterte jeg hele databasen (SQL basen) til en fil, redigerte filen og endret på URLen til alle bildene, deretter slettet jeg hele SQL basen, så importerte jeg dene til ny SQL server etterpå.

     1. Åpner bare filen i notepad og kjører “erstatt”? Skal vel la seg gjøre å få til dette om det ikke er verre enn du skriver:) Takk

     2. Har enda ikke fått gjort denne jobben. Tar gjerne imot konkrete forslag til hvordan det kan gjøres:)

Leave a Reply