DLD

DLD

Har du tenkt over hva DLD (Datalagringsdirektivet) egentlig betyr for deg personlig? Mange lever i den tro at dette ikke har noen betydning for de personlig, og siden man ikke har noe å skjule så er det ikke noe problem. Men vil vi egentlig blottlegge livet vår så mye?

Hva om noen misbruker dataen? Hva om de som lagrer dataen mikser dataen fra forskjellige folk – hva da? Husk – informasjon som lagres, kan lekkes (ref Wikileaks) Hva om ett bankran finner sted, og politiet ser ut at du var i nærheten av ranet – vil du da automatisk bli assosiert med ranet siden du var der. Er du nå skyldig til det motsatte er bevist?

Nå er det vel sagt at man “bare” skal lagre e-post, telefon og internett tilgang – men hva om man også ser på f.eks. Facebook og Twitter, blogger, nettsider man logger seg på og sammenligner dette med den dataen som er lagret. Da får man ett ganske bra bilde av hva en person har gjort de siste månedene

En som tok skrittet litt lengre enn oss andre, og så på hva dette betydde er Malte Spitz fra Tyskland. Han fikk visualisert sin DLD-data over de siste 6 mnd og la de ut på nettet. Her kan du se alle hans bevegelser og hva han gjorde de dagene… http://www.zeit.de/datenschutz/malte-spitz-data-retention

Lurer du fortsatt på om dette har noen betydning for deg personlig…? Sarkastisk smilefjes

 

Kilde : Computerworld

Posted in IT

This article has 2 Comments

  1. Snu på flisa og si at du ble dømt feilaktig for et bankran, men med DLD kunne du blitt automatisk frikjent pga info lagret om deg? Hva om vi har en sovende terrorcelle som vi kan avsløre før de får utført et anslag vha DLD? Individets frihet er uansett så overvåket i dag, at dette ikke vil ha så mye innvirkning på allmenhetens hverdag, unntatt for de som virkelig vil skjule noe. Info om hva du gjør på nett og allment er enkelt å komme til uansett for de som virkelig vil. Vi skal ikke være overdrevet paranoid heller, og den dagen DLD-info blir misbrukt, så vil annen info som allerede lagres om deg også være misbrukt.

Leave a Reply