Backup av SMS, MMS og bilder på Android

De fleste av oss tar noen bilder med mobiltelefonen, og disse bildene er det sjelden vi tenker på å ta backup av. Men sannheten er vel at disse er minst like sårbare som alle andere bilder vi tar. Mobilen kan gå i stykker, vi kan miste den, eller minnekortet kan bli ødelagt. Så hvorfor tar vi ikke backup av disse?

Det enkle svaret er kanskje at dette ikke er enkelt nok. Men fortvil ikke, det finnes enkle løsninger 🙂 Hvis man har en rimelig ny HTC telefon, så har HTC laget en løsning for dette. Men har du ikke det, så er progammet xArchive helt genialt.

xArchive er en applikasjon som ligger på bakgrunnen på telefonen (og stjeler bittelitt batteri 🙂 ). Hver gang du tar ett bilde, sender en SMS eller MMS, så sender den også en kopi til din Gmail konto. Dermed har du en enkel backup av bildene (og SMS/MMS meldingene)

Ulemper? Tja, det koster vel litt å sende en e-post hver gang man tar ett bilde – men har du en smarttelefon så bør du ha ett abbonement som datatrafikk er inkludert 🙂

Den tar heller ikke (enda) backup av videoer, så her må du manuelt sende de til f.eks. Gmail kontoen din…

Applikasjonen får du kjøpt på Android Market for 11 kroner.

Leave a Reply