TinEye

tineye-robotNoen ganger tenkt på om bildet du har lagt ut på nett, har blitt brukt andre plasser uten at noen har spurt deg? Kan fort være vanskelig å bruke Google, eller Bing til å søke etter bildet ditt også – det er jo en smal sak å endre teksten på bildet… Men fortvil ikke, TinEye er her Smilefjes som blunker 

TinEye fungerer på den måten at du enten laster opp ett bilde, eller angir en URL til bildet ditt – og så tar TinEye roboten over. Her søker den igjennom en hel haug med bilder på nettet for å finne likheter.

I følge dokumentasjonen tar ikke TinEye vare på bildet du laster opp, eller angir i URL feltet. Så her bør vi være relativt sikre på at dette ikke blir missbrukt.

TinEye2 TinEye3

I søkeresultatet får du opp en oversikt over hvor lignende bilder. De trenger ikke stemme 100% men likheten er nære nok til at du kan ta en ekstra sjekk Smilefjes 

Du kan også bruke programmet til å finne ett bilde med bedre oppløsning enn det bildet du har – så det trenger ikke “pirat-jakt” du bruker programmet til.

Programmet kan du prøve hos www.tineye.com

Leave a Reply