TimeLapse

Har prøvd meg litt på å lage en timelapse film i det flotte været vi har hatt i dag. Første forsøk ble da ikke så ille 🙂

Til å lage dette har jeg brukt mitt Canon EOS 50d kamera, en laptop med Linux Mint, Gphoto2 og ImageMagic.

Her er hvordan jeg gjorde dette:

Først koblet jeg maskin og kamera sammen ved hjelp av en USB kabel. Det som skjer da er at Linux finner kameraet, og du må trykke “Unmount” i dialogboksen som kommer opp. Hvis ikke, vil kameraet være “låst”. Glemmer du dette, så kan du høyreklikke på kameraet som dukker opp på skrivebordet, og trykke “unmount” der også. 😉

Videre så åpnet jeg ett terminalvindu og laget meg en ny katalog hvor jeg skulle lagre alle bildene jeg tok.

  • $ mkdir timelapse
  • $ cd timelapse

( $ representerer terminalvinduet, så dette er ikke noe du skal skrive inn)

Videre så sjekket jeg at PC og kamera fungerte sammen, da brukte jeg kommandoen:

  • $ gphoto2 –auto-detect

Dette skal gi noe som :

Modell         Port

————————

Canon EOS 50D  usb:001,017

Så, når dette er verifisert OK – så er det bare å kjøre på 🙂 For å starte å ta bilder kjører du følgende kommando:

  • $ gphoto2 –set-config capture=on –frames=3 –interval=15  –capture-image-and-download

Dette tar 3 bilder, med 15 sekunders intervall. Bildet lastes automatisk ned i mappen du står i. Så da er det bare å øke bilde antallet og eventuelt tidsintervallet etter eget ønske.

For å lage en film av alle bildene du tar, så er det ett par ting som må gjøres først. For det første er bildene en smule store. Jeg endret størrelsen på alle bildene til 800x*** (for at bildet ikke skulle bli veldig snodig, valgte jeg å kun angi bredden slik at høyden ble automatisk regnet ut og korrekt). For å gjøre dette brukte jeg ImageMagic. Kommandoen jeg brukte da er:

  • $ mogrify -resize 800 *.jpg

Da gjenstår det bare å lage filmen 🙂 Følgende to kommandoer gjør det:

  • $ ls -1t > files.txt
  • mencoder -nosound -ovc lavc -lavcopts vcodec=mpeg4 -o test.avi -mf type=jpeg:fps=8 mf://@files.txt

Resultatet fra dagens test i finværet kan du se nedenfor. Lykke til 🙂


 

This article has 2 Comments

  1. Veldig interressant det der, men det var ganske forstyrrende at det var regndråper på vinduet.

Leave a Reply