Her er internett….

internet1

Vet du hvor all datatrafikken på internett går? Den går ikke via satelitt som mange tror, men via sjøkabler rundt om kring i verden. Ifølge Newscientist.com så går 99 prosent av all datatrafikk via sjøkabler og ikke via satelitt (ja, ikke trafikken innlands, men den som går interkontinental).

Greg Mahlknechts har laget et svært detaljert kart over hvor alle disse sjøkablene ligger. Kartet inneholder ikke bare en oversikt over eksisterende kabler, men også de som er planlagte. Resultatet av hans arbeid er lagt ut til fri benyttelse.

Gizmodo kan forøvrig melde at arbeidet ikke er ferdig, og Greg ber om hjelp fra publikum for å gjøre kartet enda mer detaljert.

Så da spørs det om myndighetene og stormakter setter pris på jobben til Greg. Uansett så kan du se resultatet på www.cablemap.info Smile

Posted in IT

Leave a Reply