Facebook–hvordan slette kontoen

Leave-FacebookFacebook gjør det stadig vanskeligere for brukere å komme seg ut av løsningen. Kan dette være for at Google+ har kommet, og folk strømmer til den nye tjenesten?

Fler og fler har begynt å se på hvem som eier dataen som blir lastet inn på tjenestene, er det din/min/tjenesten sin data når den har blitt lastet opp? Hvem har lov til å bruke bildene, meldingene, og kontaktinformasjonen som ligger der? Med en gang man signerer på at man godkjenner å bruke en tjeneste, så mister du en del av kontrollen over dataen. Og hvis du da ønsker å forlate tjenesten – hva da?

Har du lagt merke til at Facebook har fjernet “slett konto” knappen? I alle fall for den vanlige bruker, som ikke leter så alt for mye etter den. Tidligere var den under konotinnstillinger/sikkerhet, men nå er det bare en “deaktiver brukerkonto” knapp der. Og denne fjerner ikke kontoen din. Alt denne gjør er å, ja, deaktivere kontoen. Hvis du kommer tilbake ved en senere anledning, så vil konotoen din være akkurat slik som når du forlot tjenesten. Alle bilder, meldinger etc ligger der. Alt denne deaktiveringen gjør, er å sørge for at kontoen ikke er søkbar for den enkelte bruker på Facebook. Så hva skal man gjøre for å komme seg bort fra Facebook? Det er ikke lett!

Viste du også, at hvis du trykte på X knappen på meldingene, så blir de ikke slettet lengre? De blir bare fjernet fra oversikten. Hvis man ønsker å slette de permanent, så må man gå inn på hver enkelt melding, og slette de derfra.

Men gitt at du faktisk ønsker å slette kontoen din, hvordan skal dette gjøres? Først så må du søke litt i hjelpemnene på Facebook, da kommer du til en artikkel om akkurat dette emnet. Eller du kan trykke HER. Her kan du sende inn en forespørsel til Facebook om å få slettet kontoen din. Dette tar ca to uker å behandle. Men merk, hvis du logger inn på Facebook i løpet av de to ukene, så avbrytes behandlingen om å slette kontoen automatisk. Hvis du trykker på en “liker” knapp på nettet, så avbrytes forespørselen, eller hvis mobilen din automatisk logger inn på Facebook så avbrytes forespørselen din. Det er ikke lett å komme seg ut av det klamme grepet til Facebook…

 

Kilde: TechEYE.net

This article has 2 Comments

  1. Har en disablet konto for 2 år siden. Jeg måtte endre passord på den, slik at jeg ikke uheldigvis logger inn på den.

    Og da brukte jeg “Fjern konto”-knappen, som da i sannheten er kun en “deaktiver-konto”-funksjon.

  2. sletta den for ca 3 uker siden. litt vanskelig å ta avgjørelsen,men det er gjort. ingen liker liker ikke. som et ps ikke legg til flere enn 3-10 peroner hver dag. legger du til 17 som er det som gjør at du blir bannlyst og må svare på mange spørsmål. kjenner du alle disse ja ja (nei) ja ja ja…..—//—
    ble ganske lei at jeg ikke fikk lov til å legge til hurven og herskaren. så nå er det google ++ sin tur og privat hjemmesnekra hjemmeside på meg.
    fb.no oppretta. derifra kan du slette fb kontoen. bare se til at du skriver fb113.no da.
    vi hadde nettby.no i den tida fb og nett by konkurerte om kundene. savner en slik åpen NORSK side. fb.com er utenlansk og kan plusselig omskrive siden til at de tar vare på infoen som du tilfeldig vil slette. dårlig gjort å bli lura på den måten. advokater blir vle gagga over at en ikke kan slette infoen de tilfeldig var for dritings til å få sletta etter deeeen festen. vi snx SEDAN. VROOOOM.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *