Facebook venner…

facebook-bbDet er ingen hemmelighet at Facebook lagrer all mulig informajson om deg og dine venner. Dette er gjort bla for å kunne få kjappe statusoppdateringer, hvilke navn som dukker opp først når du skal søke osv.

Det som er litt spesielt, er at dette går ekstremt fort – mye kjappere enn hva de store søkemotorene greier å presentere sine søk på. Så hvordan gjør Facebook dette?

Det viser seg at Facebook har en egen kildefil på din profil med en oversikt over hvem Facebook mener er mest sannsynlig du vil søke etter. Listen er sortert etter en rangering Facebook har gitt basert på hvem du har mest med å gjøre, har lagt til sist osv.

Det ser ut som at listen inneholder en oversikt over hvem som har vært innom din profil også – på min liste var det navn jeg aldri hadde sett før eller har hatt noen ting med å gjøre, så det er mest sannsynlig at disse har vært innom min profil en eller annen gangen.

Lyst til å prøve selv? Først må du slå hav sikker surfing (HTTPS) på din Facebook profil (Brukerkonto – kontoinnstillinger – sikkerhet – sikker nettsurfing). Så legger du DENNE LINKEN inn i favoritter på din nettleser og går inn på Facebook profilen din. Trykk så på favoritten du laget og du skal få opp listen. Les mer hos de som fant ut av dette : http://thekeesh.com/2011/08/who-does-facebook-think-you-are-searching-for/

This article has 1 Comment

Leave a Reply