Asus EEE transformer

image

Asus EEE transformer kan beskrives med ett ord: GENIAL!
Har testet min EEE transformer litt nå, og dette er topp. Jeg kjøpte versjonen som har docing med tastatur i pakken, og dermed kan enheten brukes som en enkel datamaskin. Det er også en integrert mus med og den fungerer på lik linje som en mus på bærbar pc. Det som er litt ekstra kult med styreplaten er at den er multitouch, dvs du kan bruke museplaten til å zoome inn på skjermen med to fingre som du gjør på f.eks telefonen din.
Når man setter skjermen i dockingen økes også batteritiden til 16 timer. Tøft!
Asus kunne godt puttet litt mer futt i maskinen, det merkes når man surfe på sider med mye grafikk..
Men utover det er maskinen genial. Det er nok ikke en maskin man velger som førsevalg for jobb, men ett supert suplement til jobb pc’en er det absolutt.
Og når man tar den ut av docking, og bare får pad’en med seg, er dette ett meget flott brett. Lett å holde i, god skjerm og eller det man kan forvente av en tablet nå. Kameraet er ikke noe super-speilrefleks, men det forventer jeg ikke heller. Utgang til hdmi (ikke testet) er det også på skjermen. Tøft!
Så da er det bare si “løp å kjøp” 🙂

This article has 5 Comments

 1. Hei. Har du brukt prøvd å kjøre litt større Office ark på denne? Tenker da på Word dokumenter som har 20-30 sider og et delvis avansert excell ark?

  1. Hei – nei, større dokumenter har jeg ikke prøvd på denne. Har prøvd dokumenter kun på 3-4 sider, og det fungerer fint. Helt ok å jobbe på enkle presentasjoner, dokumenter el.

   1. Ville du anbefalt denne til skolebruk? Tenker da ikke på tunge programmer, men enkle notatark, samt å muligens ha lagret større word dokumenter (20-30 sider) på? Eller tror du dette ville vært håpløst?
    Valget står mellom denne, eller en Win7 basert nettpc?

    1. Jeg bruker denne til enkle ting på jobb (møter, mail, etc). Det fungerer den fint til. Ulempen er at ikke alt på web fungerer 100% (silverlight f.eks.), så uten at jeg vet det 100% så kan det hende noen skoleløsninger på web kan bli en utfordring. Enkel test – fungerer det på en android mobil – så fungerer det på denne også 🙂
     Den store fordelen med denne kontra en “vanlig” bærbar er nok batteriet. Du har en maskin hele dagen uten å tenke på lading – stor fordel på skolen!

     1. Tusen takk for gode råd. Jeg har nok allerede bestemt meg for denne 🙂

      Blir ikke tunge programmer på den. Skal brukes til å ta notater under forelesninger. Skal jeg skrive store oppgaver kommer jeg til å bruke min laptop 🙂

Leave a Reply