Trening med pulsklokke

Trener du med pulsklokke? Eller har du vurdert å trene med pulsklokke? Da er det kanskje greit å vite fordelen med å trene med pulsklokke. Det er ikke bare for å være kul man kjøper pulsklokke, men det er vel for å få litt mer korrekt trening vil jeg tro.

Nå kan man si man kjenner kroppen sin så godt, at å trene med pulsklokke er noe tull. Greit nok, men de aller fleste av oss kjenner kanskje ikke kroppen så godt at vi vet når vi presterer maks, eller når vi ligger i en moderat sone. Jeg har en Polar pulsklokke, og nedenfor får du se litt hvordan man kan utnytte en Polar klokke. Dette fungerer sikkert likt på de andre pulsklokkene også vil jeg tro.

For å komme i gang med pulsklokken, så må man vite makspulsen. Det er (minst) to måter å finne ut av dette på.. Enten kan man ta en makspuls test, eller man kan regne seg frem. Regner du deg frem, er det 220-(alder x 0,7) =makspuls. F.eks, er du 43 år, så vil da makspulsen bli 220 – (43 x 0,7) = 190 slag pr. minutt.

Legg dette inn i pulsklokken din, da deler den opp pulsen i 5 pulssoner.Polar-Target-HEart-Rate-Chart

  • Sone 1 – Ekstremt lett trening. Er du veldig utrent – start her. Greit for å gå ned i vekt
  • Sone 2 – Lett rening. Grunntrening for å komme i gang etter f.eks. sykdom/skade.Normal sone ved f.eks. langkjør på sykkel. Vektreduserende/forbedrer kondisjonen
  • Sone 3 – Moderat trening. Her forbedrer du kondisjonen din.
  • Sone 4 – Hard trening. Ytelsestrening. Her forbedrer du ytelse/kondisjon
  • Sone 5 – Maks trening. Sprinttrening, her får du melkesyre etter 5 minutter. Maks ytelse

Så, når du nå vet hvilken sone som gir hvilken effekt er det bare å sette i gang. Men husk! Sier kroppen “stopp” så ikke press den for mye, det er ikke alltid vi skal stole på pulsklokken Smilefjes som blunker

This article has 1 Comment

  1. Kjøpte pulsklokke for et par år siden og tenkte at nå skulle jeg finne ut hva pulsen min ligger på i forhold til makspuls og alt det der. Nå driver jeg verken med sykling eller løping, men med div fotball. I dette tilfellet var det cageball. Jeg er også av den typen som er mer vannrett enn loddrett. Så for å gjøre historien kort; klokka overlevde ikke seansen. Husker ikke helt om det var takling nr 1 eller 2 som tok knekken på den. Var ihvertfall ungen suksess det der.

Leave a Reply