Hvordan komme i form i 2012

Du trenger ikke løpe en maraton hver uke for å komme i bedre form – små endringer hver dag i 2012 holder lenge.

Her er 17 punkter for hvordan du kan komme i bedre form i løpet av 2012.

Husk – en sunn kropp er en glad kropp 🙂

 

1. Lag deg et mål for 2012, ikke en lovnad.

Lovnader som å bli supertrent, gå på treningssenteret hver dag, spise bare sunn mat osv holder sjelden ikke lengre enn en måned, kanskje to. Lag deg heller mål i 2012 som du kan nå. F.eks. å gå ned 12 kg i løpet av året, ett kilo pr mnd. Det er mye morsomere å se at man når målene, enn å ikke greie det 🙂

2. Ikke endre diett – endre livsstil endringer.

Dietter varer sjelden, men livsstilendringer varer. Det er ingen vits i å sulte seg for å gå ned i vekt, endre heller på hva du dytter i hodet for å få varige resultater.

3. Drikk mer vann.

Kroppen tar ofte feil av sult og tørsthet. Neste gang du er litt sulten mellom måltidene, prøv å drikk et glass vann først og så spørr deg selv om du fortsatt er sulten.

4. Parker lengre unna

Ikke let etter den nærmeste parkeringsplassen når du skal handle, finn den som er litt lengre unna. Å gå litt ekstra hver dag hjelper masse.

5. Ta trappa!

For noen er det alltid enklest å ta heisen – men gjør deg selv en tjeneste, ta trappa neste gang! Små endringer gjør magiske ting med kroppen.

6. Spis sunnere

Mat som er i sin naturlige form er somregel sunnere. Sjekk om maten du spiser har f.eks. tilsatt sukker eller andre tilsettningsstoffer.

7 . Spis frokost

Spis frokost hver dag. Kroppen starter da forbrenningen tidligere, og du kommer kjappere i gang med dagen din. Men, det hjelper ikke hvis frokosten er sjokoladepålegg og cola – spis en sunn frokost. Grovt brød og melk er somregel det beste.

8. Et eple om dagen…..

Det finnes over 7500 type epler, så det er mulig å spise en ny sort eple hver eneste dag. Epler er også perfekte mellommåltider (hvis det ikke holder å drikke vann 🙂 )

9. Rør deg.

Dans, spring, gå, hva som helst – men rør deg! Alt er bedre enn å sitte forran TVen. Kom deg ut. Lek med barna. Gå en tur. 🙂

10. Meld deg på et løp.

Hvis du har et treningsmål, som et løp, ritt eller skirenn, så er det mye enklere å trene mot dette målet. Sett deg litt “hårete” mål, da har du noe å ekstra å strekke deg mot. har du aldri løpt et løp i hele ditt liv – ja, meld deg på en 3 km med en gang 🙂

11. Endre treningsform

Er du en løper, prøv en annen treningsform. F.eks. svømming, ski eller sykling. Kroppen tilpasses ofte den treningsformen du driver med, endrer du treningsform forbrenner du ekstra med kalorier. Flytt deg ut av komfort sonen, og press deg selv til å prøve noe annet.

12. Ikke ta deg selv så alvorlig

Sprekker du å spiser litt for mye, eller føler du at du trener litt for lite – ta det med ro. Det er mange dager i 2012. Det er alltid mulig å starte på igjen, hver eneste dag, hver eneste time er en mulighet til å starte en livsstilendring – det må ikke være 1.januar 🙂

13. Tren med flere

Det er alltid enklere å trene når man er flere som gjør det sammen.

14. Ikke finn på unskyldinger.

Det finnes alltid en unskyldning hvis du vil, men som regel så gjør du deg selv bare en bjørnetjeneste ved å finne på disse unskyldningene.

15. Manglende overskudd

Ofte så føler man at man ikke har overskudd til trening. Men ved å trene, så får man mer overskudd til å gjøre alt det man ikke orker. Man orker mer hjemme og på jobb, man holder seg friskere og kvikkere. Trening er bare en fordel!

16. Tro på deg selv!

Hvis du ikke tror på deg selv, hvordan kan du da forvente at noen andre skal? Det du tror på, det får du til – kroppen og hjernen er ganske snedig der 🙂

17. Drøm STORT.

Drøm om den perfekte kroppen din, drøm om det du skal greie å oppnå i 2012 og gjør ditt for å nå det – dag for dag, time for time. Fokuser på de små tingene hver dag, og før du vet om det så har du nådd drømmen din 🙂

 

Leave a Reply