iPad inntar cockpiten

Vings flyselskap, Thomas Cook Airlines Scandinavia, har erstatten den store tunge flymanualen (som er på nesten 30kg totalt), med en iPad på 613 gram.

Thomas Cook Airlines er et av de få flyselskapene som hvert år sender ut et miljøregnskap, og med å legge hele manualen på en iPad vil det gi en betydlig miljøgevinst. Hvert år bruker flyselskapet ca en million papirark kun for å oppdatere manualene. Men nå vil det bli slutt på dette, manualen på iPaden vil bli oppdatert hver gang man er på en flyplass med trådløssone.

Det som er ekstra bra, er at flyskelskapet vil spare ca 100 tonn brennstoff hvert år bare på dette tiltaket – dvs ca 300 tonn CO2-utslipp – hver år! Imponerende!

Lurer på hvorfor det ikke er flere selskaper som gjør dette…. Dvs, det er jo det nå. I følge Thomas Cook Airlines så er det mange andre selskaper som er veldig interessert i hvordan de har gjort dette.

Bekymret for at iPaden skal gå i stykker? Ingen fare, det vil alltid være to ombord i hvert fly. Og iPad har akkurat blitt sertifisert for bla dette formålet.

Bra tiltak!

Kilde: Thomas Cook Airlines Scandinavia

Leave a Reply