Ubegrenset lagring

Tenk å ha uendelig med lagringsplass på maskinen din. Med Bitcasa så er det faktisk mulig. 🙂 Bitcasa har tatt steget ut til å gi deg uendelig med lagringsplass i skyen. Dvs, uendelig er kanskje litt å ta i, men for vanlige folk er det nok nesten uendelig med lagringsplass. Ved å installere en klient på maskinen din, kan du lage virtuelle mapper som du synkronsierer dataen din opp mot. Mappene ser ut som en vanlig mappe på maskinen din, bortsett fra at det er litt mer plass tilgjengelig på denne mappen (se bildet). Tilgangen til dataen begrenser seg så bare av hastigheten på internett linjen din.

Jeg har testet Bitcasa en liten stund nå, og så langt så virker produktet veldig lovende. Det finnes klient for MAC, Windows og Linux nå – og de lover også klient for iOS og Android. Akkurat nå er Bitcasa fortsatt i en betaversjon – og alt er dermed gratis. Men når de lanserer løsningen, så vil det koste 10 dollar pr. mnd for uendelig med lagringsplass. Det er betydlig bedre enn f.eks. Dropbox som du betaler 9,90 for 50GB lagringplass.

Sikkerheten skal også være ivaretatt, men jeg har ikke funnet noen informasjon på hvordan de krypterer dataen (bortsett fra at den skal bli kryptert før den sendes), så her må vi vel bare stole på at de har gjort jobben sin.

Fordeler med Bitcasa:

  • Uendelig med lagring i skyen
  • Veldig enkel å bruke
  • Ingen begrensning på båndbreddebruken
  • Alle OS er supportert (dvs iOS og Android kommer)
  • Mulighet for å dele mapper med venner
  • Synkroniser og dele mapper mellom maskiner
  • Alt blir kryptert lokalt, før det sendes til skyen
  • Filer blir cached lokalt, for å øke hastigheten til filene

Ulempen med Bitcasa:

  • Web klienten mangler litt enda
  • Uendelig med lagring er å dra strikken litt langt, hva om Amazon skulle lagre all dataen sin her – da sliter vel Bitcasa litt også 🙂

 

Posted in IT

Leave a Reply