Ta i bruk 404-siden

De fleste som har egen webside har sjelden eller aldri gjort noe med 404-feilmeldingssiden man har på serveren sin. 404-feilmeldingen er en side man kommer til, når noen prøver å skrive inn en adresse som ikke eksisterer på din webside (f.eks. http://roenning.net/tull). Men, det er noen aktører som har sett at 404 sidene kan brukes til noe fornuftig. En av disse er notfound.org.

notfound.org er en organisasjon som legger ut melding om savnede folk, noe slik som du sikkert har sett på melkekartongene i USA 🙂

notfound.org ønsker å bruke “din” 404-side til å vise at det er ikke bare web-siden du prøvde å komme til som ikke ble funnet, men også en person er savnet. Dessverre så er ikke Norge med i denne ordningen, men like fult – hvorfor ikke hjelpe de som er savnet til å kanskje bli funnet ?

Det koster ingenting å melde seg på, alt man må gjøre er å lime inn en liten kode isteden for html koden som ligger i 404 siden din. Har du WordPress, så kan du laste ned en liten plugin som gjør jobben for deg (http://wordpress.org/extend/plugins/notfoundorg-404-page/)

Leave a Reply