Dagens treningsøkt

6KLenge siden jeg har blogget om treningen nå… Det har kanskje ikke vært så mye å blogge om heller. Men, nå må jeg ta meg sammen. Har en drøm til sommeren om et par sykkelritt, og da må jeg få lagt grunnlaget i vinter. Dagens økt ble 6 små km til fots, joggetur med andre ord. Det er for øvrig det jeg prøver å få til hver søndag i vinter. Tidligere har jeg blogget om både treningsmusikk og Endomondo som treningsdagbok. Dagens økt var ikke noe unntak fra regelen.

Endomondo ble brukt til å loggføre økta, og treningsmusikken holdt meg i gang. Det som var ekstra motiverende i dag, var at sangen de siste hundre meterne var “We Are The Champions” 🙂

Akkurat nå hører jeg på “Ultimate Workout Hits #1 – Hits Running Workout” på Wimp når jeg løper : http://wimp.no/album/4196294

Men, nok om det og tilbake til dagens treningsøkt. I helga har det vært møkkavær så det holder i Trondheim, dvs det har regnet både oppover, nedover og sidelengs. Søndagen var det litt bedre, ikke noe regn – men snø. Her var det bare å bite tenne sammen i dag. Dårlig brøytet gangveier (les: mye slaps). Dette gjorde at økta i dag ble ekstra tung. Så, for å prøve å motivere meg litt ekstra, brukte jeg funksjonen “beat yourselfe” i Endomondo. Dvs, jeg la økta jeg sprang sist søndag og Endomondo sekunderte meg rundt løypa mi.

Startet friskt og lot det stå til. Etter første kilometer kunne Endomondoen slå fast at jeg lå 6 sekunder før skjema – hærlig å høre i snøværet 🙂 Jeg viste at rundt 3-4 km så kom jeg til å slakke av litt pga av litt mer bakke, så jeg prøve å øke farta litt på den andre kilometeren. Det hjalp på. 2. kilometer ble også unnagjort bedre enn sist gang, 10 sekunder bedre. Det var veldig godt å høre i snøværet. 3 km, og 5 sekunder raskere enn sist gang – dvs jeg hadde slakket av litt som jeg trodde. 4 km og 17 sekunder før forrige økt. Nå var det bare å trøkke til de siste kilometrene. Den 5. kilometeren sprang jeg 13 sekunder kjappere enn sist gang. Men, den siste kilometeren ble det mye snø og slaps – her greide jeg ikke å holde samme temo som forrige gang – denne kilometeren måtte jeg bruke 10 sekunder ekstra på. Men det endte opp med bestetid på 6k runden min – 41 sekunder bedre tid. Det var godt i møkkaværet 🙂

Link til dagens økt på Endomondo: http://www.endomondo.com/workouts/163824718/356453

 

Leave a Reply