WordPress tips – Post format

Screen Shot 2013-03-03 at 11.24.02

En enkel metode for å fremheve innholdet på din WordPress blogg er å bruke “post format”. WordPress (om du har en egen installasjon eller har en blogg fra WordPress.com) har flere forskjellige måter å vise frem et innlegg på. Det eneste “kravet” for at dette skal fungere på en god måte, er at du har et tema som støtter formateringen. Hvis du ikke har temaet, men alikevel blogger med et format som ikke er støttet – så skjer det ikke noe galt, alt som skjer er at det ikke vises slik på en god måte.

Det finnes i dag over 80 temaer som støtter Post Format på WordPress.com, og hvis du har en egen installasjon, så finnes det enda fler temaer.

De forskjellige formatene du kan velge mellom, er da avhengig av temaet du har installert på din blogg. For å se hvilke temaer som er supportert på din blogg, velg “ny post” og se på høyresiden hvilke formater som er supportert.

Bruk av formatering er helt valgfritt, du trenger ikke å bruke det. Default så velger WordPress å poste alt i standard format, det fungerer også bra. 🙂

På bloggen min har jeg valgt ett tema som viser type format visuelt på framsiden.

  • Alle innlegg som har post formatet bilder (image) vil vises med et bildeicon på venstresiden.
  • Alle innlegg som har post formatet video vil vises med et videoicon på venstresiden.
  • Alle innlegg som har post formatet sitat (quote) vil vises med et sitaticon på venstresiden.

Eksempelbilder:

Leave a Reply