MAC vs PC

mac-vs-pc1For 3 måneders siden så satte jeg bort PCen min, og startet å bruke Mac på jobb. Jeg ønsket å finne ut av om Mac kunne erstatte PC for min del, og den typen jobb jeg har.

Til daglig så jobber jeg med drift av kunder, jeg svarer på anbudsforespørsler og håndterer en del driftscaser. Mye av tiden min går med på å jobbe i Office applikasjoner eller Lync i møter med kunder. Jeg ønsket derfor å finne ut om en Mac kunne gjøre den type arbeid like godt (eller bedre) som min PC. Merk – denne lille testen var KUN tenkt for å se om JEG kunne bruke Mac. Det kan godt hende dette ikke stemmer med andre type jobber eller der hvor det er andre forutsetninger tilstede.

Maskinen jeg satte bort var en nesten 3 år gammel Lenovo PC med Windows 7 og Office 2010. Erstatteren ble en MacBook Pro Retina med Office 2011. Så hvordan har det gått ?

Hardware

For å se på maskinene først. Macen var utvilsomt en bedre maskin enn den gamle Lenovo maskinen (litt ufint å sammenligne en tre år gammel maskin mot en ny kanske 🙂 ), men saken er at batteri, vekt, skjerm, hastighet, bakbelyst tastatur – ja egentlig det meste er bedre på Macen. Her er det liten tvil. Mac 1 – PC 0

Kontorstøtte

Men det er litt mer som skal til enn en god maskin for å kunne gjøre den daglige joben – softwaren må også være god. Her møtte jeg på mine første utfordringer. Office 2011 er nok ikke så god som Office 2010, ei heller iWorks pakken greier helt å matche Office 2010. Mye kan nok være vane, men jeg savnet fort en flere funksjoner. F.eks. i Outlook så får jeg ikke samlet alle mailer med samme tittel til en “tråd” slik som i Office 2010. Jeg fikk heller ikke til å åpne fellesmailbokser, mulig dette var min feil – men det fungerte uansett ikke. Akkurat her føler jeg at PCen vant. Mac 1 – PC 1

Lync

Nå har jeg en del møter med kunder, da bruker jeg Lync til bla dokumentdeling. Dessverre må jeg si at Lync for Mac ikke nådde helt opp. Deling av skjermbilde var begrenset til hele skjermen, og ikke bare applikasjonen. Ofte ville ikke klienten logge seg inn, og jeg hadde en del utfordringer med å kunne bli med på møter hvor det var flere deltakere. Sorry Mac… Mac 1 – PC 2

Dokumenttilgang

Til slutt så er jeg avhengig av å ha en del dokumenter tilgjengelig hjemme også, så jeg er avhengig av å kunne nå fellesomårder på jobb og til tider hjemmeområdet på jobb. I Windows så er det en genial funksjon som heter offline folder, som gjør at jeg alltid får synkronisert f.eks. hjemmeområdet ned til min maskin. Her finnes det ikke, så vidt jeg vet, en tilsvarende funksjon i OS X. Det nærmeste jeg kommer er Dropbox, men det føler jeg ikke er helt det samme. For det første så må alle dokumenter ut i skyen, og alle vet jo at det kanskje ikke er det sikreste i verden. Nå skal det jo sies at det finnes alternativer til Dropbox fra firma, slik at man får samme løsning internt på jobb.. Men, siden vi ikke har slike løsninger på jobb så taper nok Mac denne duellen også. Mac 1 – PC 3

Konklusjon

Mac er en utmerket maskin, den har mange supre funksjoner og er genial å jobbe på. Men alle utfordringer jeg opplever med kontorstøte applikasjoner og måten å jobbe på (mulig det er mye vane her), så forblir nok MacBooken min en hjemme-PC fremover. 12.mars så kom PCen tilbake på plassen min, og etter jeg fikk lagt inn Office 2013 så er den enda bedre til å utføre min daglige jobb på. Så hvis ikke Microsoft gjør noe med Office pakken sin (og Lync) for Mac, så blir det nok slik for min del fremover.

This article has 3 Comments

Leave a Reply