Treningshistorikk

chartNår jeg er ute å trener, så loggføres alle øktene mine i min “treningsdagbok”. Her gjør jeg det enkelt – jeg bruker Endomondo til å loggføre alle treninger. Fordelene med dette kan være så mangt (og sikkert noen ulemper også)

Historikk

Når alt er loggført, så kan man se utviklingen i treningene. F.eks. så kan man se om man går 3 km raskere enn man gjorde for 3 mnd siden. Eller man kan se om man tilbkakelegger en flere km pr halvtime enn man gjorde tidligere. Mulighetene er mange.

Selv så bruker jeg historikken til å se om jeg har utviklet meg med tanke på hastighet, lengde og mengde. I Endomondo kan jeg bla se at jeg greier å løpe 5 km ca 2 minutter raskere enn jeg gjorde for ett år siden. Jeg kan se at jeg løp Cooper test (hvor langt man greier å løpe på 12 minutter) bedre i 2012 enn jeg har gjort så langt i år.

Nå har jeg brukt Endomondo snart i 3 år (Startet 1.juli 2010).

I 2010 hadde jeg kun 77 treningsøkter. Det ble tilbakelagt knapt 65 timer med trening, og 573 km ble unnagjort på forskjellige måter (gå, sykling, løping etc)

I 2011 hadde jeg økt antall økter til 265. Antall timer økte en del, og nå var det nesten 163 timer som ble brukt til trneing – jeg tilbakela 1816 km i løpet av året.

I 2012 hadde jeg 293 treningsøkter/loggføringer med Endomondo. Antall timer er i 2012 redusert til ca 141 timer, men jeg forflyttet meg litt lengre, 1990 km ble det i løpet av året.

Hvorfor?

Før jeg startet å loggføre treningene mine, så trodde jeg selv at jeg rørte meg nok. Jeg var nok helt sikkert ute minst 3-4 ganger i uka, og det måtte jo holde. Men sannheten var nok noe helt annet. Kroppsfasongen min gjorde at jeg snart kom til å bli saksøkt av Ekornes for å etterligne sakkosekken, jeg var på randen av å bli en stor sofagris!

Jeg startet derfor å loggføre antall økter, alt fra gåturer til løpeturer/sykkelturer. Dette gjorde at jeg ble bevist på hvor mye (eller lite) jeg faktisk rørte meg. I løpet av ett halvt år, så var det ikke så veldig mye egentlig (65 timer av totalt 8760 tilgjengelige timer er ikke mye).

Ved å bruke Endomondo ble det enkelt (og moro) å loggføre øktene. Det finnes mange forskjellige verktøy til mobilen som gjør det samme som Endomondo, men for min egen del fungerer Endomondo suverent.

Leave a Reply