Vallersund – Trondheim

Skjermbilde 2013-07-14 kl. 20.05.02Årets sykkeltur fra Vallersund til Trondheim tur ble ikke helt som tenkt.

Dårlig planlegging og elendig vær gjorde at turen ble ekstra tung….

Søndag var dagen for sykkelturen fra Vallersund.. Været var så der, men med ok klær, så burde dette gå fint – trodde jeg. Det første jeg oppdager når jeg skal skifte til sykkelklær var at pulsbeltet lå igjen hjemme. Kjenner at jeg blir en smule irritert på hvor sløv det går an å bli, men tenker som så at treningen blir nok like bra uten pulsbeltet.

Det neste jeg oppdager er at jeg har glemt jakka hjemme, og med 10-12 grader, styrtregn og vind så er ikke det så optimalt. Heldigvis hadde jeg fått med meg langermet superundertøy, så litt hadde jeg heldigvis. Og bare jeg holdt meg varm på føttene, så skulle nok dette også gå fint.

Varm på føttene ja… To sekunder etter at jeg tok på meg overtreksposene på skoene, så går glidelåsen i den ene overtreksposen i stykker. I ren frustrasjon tar jeg av begge og pakker de i bilen. Det må sikkert gå greit det også.

Endelig klar til start, så ser jeg at girene ikke fungerer som de skal. Men litt kjapp mekking, så får jeg heldigvis dette til å fungere igjen. Da var alt klart for å komme meg til Trondheim.

Etter ca 23 minutter (10 mil) så er det ikke en flekk på kroppen som er tørr. Her var det bare å tråkke til for å holde varmen. Skoene var fulle av vann og jeg kunne sikkert vri opp alt ti ganger uten at det hadde blitt noe bedre. Kjente at jeg hatet litt nå.

Etter ca 4,5 mil tok jeg en bitteliten pause. Vridde opp sokkene og tømte skoene for vann. Hadde på dette tidspunktet mistet følelsen under føttene, og i tærne. Men – nå var det ikke noe vei tilbake – Trondheim neste.

6 mil og ingenting fungerer lengre… Føttene ville ikke mer, stivnet totalt. Iskald og gjennomvåt. Nå var det på tide å bite tenne skikkelig sammen. Fra 6 mil og inn til 8,8 gikk det sakte. Men, jeg kom i mål i år også. Nesten….  På fergeleiet Flakk – Rørvik, så kom resten av familien i bilen. Jeg fikk haik de siste kilometrene fra fergen og hjem 🙂

Selv uten pulsbelte, så ble turen logget med Endomondo (Du kan se alle treningsøkter i linken til høyre. “Trening” )

Leave a Reply