Dine bilder – dine vilkår!

Skjermbilde 2013-09-13 kl. 20.13.48Instagram er, som mange vet,  en ekstrem populær applikasjon for å ta og dele bilder med venner. Enkelt å ta bilder, legge på effekter og dele med venner, på Facebook eller på Twitter. Men hvem eier bildet du nettop la ut ? Ikke du… Det har Facebook (som eier Instagram) tatt eierskapet til.. Neida, de sier vel at de respekterer personvernet, men du har ikke lengre kontroll på bildene dine.

Har du en egen WordPress blogg, så vil du kanskje også dele bildene dine på din blogg. Her kommer en ny applikasjon inn i bildet – Pressgram. Pressgram er en ny relativt ny applikasjon på iPhone. Den gjør mye av det samme som Instagram gjør, dvs du tar et bilde, legger på effekter, og deler det…. Men det er rundt deling som er den store forskjellen. Her kan du legge det ut på din WordPress blogg og du trenger ikke å dele bildet i Pressgram feeden (du kan slette bildet hvis du vil). Dette gjør at du nå har bildet på din egen blogg og dermed har du full kontroll på bildet.

En annen fordel er at du kan dele bildet ditt videre fra din blogg til ditt favoritt sosiale nettverk. Det betyr, at du får alle som ønsker å se på bildet inn på din blogg, og du får økt trafikk – som igjen alltid er en fordel når man har en blogg.

Jeg har såvidt testet Pressgram, og den fungerer akkurat så godt som jeg hadde forventet. Det var enkelt å opprette en konto (enten via egen mail/passord, Facebook eller Twitter konto), og deretter var det bare å skrive inn URL til egen WordPress blogg – inn med brukernavn/passord på bloggen og wips -> Pressgram bilder rett på bloggen din 🙂

Pressgram er i oppstarten enda, så det er nok en del funksjoner som ikke er på plass enda. For når jeg sier enda, så er det mulig å påvirke hvilke funksjoner som Pressgram skal legge inn i applikasjonen. Gå inn på forumet deres, og “stem” på hvilken funksjon du vil ha – så er det stor sjangse for å få akkurat den funksjonen på applikasjonen. Det er ikke så enormt mange som er aktive der, så da er muligheten desto større.

Har du prøvd Pressgram ? Hva synes du? Gi din kommentar nedenfor.

Leave a Reply