Lettlurt?

giraffe_climbing_treeI det siste så har det florert med giraff bilder på Facebook profilene til folk. Jeg har selv lurt lit på hvorfor, og ser at dette er en “giraff-gåte”. Greit nok det, men nå har det også kommet en bloggpost som hevder at man blir “hacket” av å legge inn giraff bildet… Øhh, ja, akkurat… 

Bloggposten heveder at det ligger ondsinnet kode i giraffbildet, som gjør at folk kan se passordet ditt på Facebook. Og på toppen av det hele, så vil du nok miste tilgangen til Hotmailen din også.. Akkurat….. Jo, det går an å legge ondsinnet kode inn i et bilde, men det er vel så langt vi kan strekke oss også. For hvis dette skulle holde vann overhode, så måtte man ha lagt denne koden inn i alle giraffbilder på internett. Ett kjapt Google søk viser at man får 48.300.000 treff på ordet “giraff” – lykke til sier jeg 🙂

Hvis du ser videre på bloggen som hevder at man får virus av giraffbilder, så inneholder den vel egentlig ingen saklig informasjon overhode. Den engelske teksten som er kopiert inn på bloggposten er også oppdikt. Googler du f.eks “James Thompson SANS’ Internet Storm Center”, så får du ikke noen andre treff en akkurat denne bloggen… Altså – bare tull. Blogginnlegget er laget med ett formål, og få flest mulig til å klikke seg inn. For hver person som ser/leser/klikker seg inn, så får eieren bak litt penger…

Nei, ta det helt med ro. Giraffbildene gir deg IKKE virus. Giraffbilder som gir deg virus, er vel like sannsynlig som giraffer som klatrer trær. Ikke tro på alt på internett – vær så snill 🙂

This article has 1 Comment

Leave a Reply